zoeken
Regulier basisonderwijs (BAO)

Harbour Bilingual

Harbour IBSR biedt twee verschillende onderwijsconcepten voor leerlingen met verschillende culturele achtergronden om ze voor te bereiden om een succesvol wereldburger te zijn.

De school

Rotterdam kent vele basisscholen. Openbaar onderwijs, scholen gericht op een geloofsovertuiging of specifieke leermethode. Wat ons uniek maakt is tweetaligheid. Leerlingen krijgen op Harbour Bilingual les in het Nederlands en Engels. Waar andere scholen slechts enkele uren per week het vak Engels geven, is bij ons tweetaligheid compleet geïntegreerd in alle lessen. Wij volgen het Nederlandse curriculum, maar spreken 30 tot 50% van de lestijd Engels. De kinderen worden volledig ondergedompeld en leren beide talen te verstaan en toe te passen. Kinderen hebben het vermogen om snel te schakelen. Daar maken wij optimaal gebruik van.  

Het onderwijs

We geloven in kwalitatief hoogwaardig onderwijs waarin leerlingen binnen een prettige en veilige omgeving tot leren kunnen komen. Het pedagogisch en didactisch handelen draagt hieraan bij. Het pedagogisch handelen binnen ons onderwijs richt zich op het ontwikkelen van zelfstandigheid, normen en waarden, eigen verantwoordelijkheid, executieve functies en samenwerking. 
Het grondprincipe van ons didactisch handelen is dat we leerlingen eigenaar maken van hun eigen leerproces. Voor een belangrijk deel wordt dit vormgegeven door middel van thematisch onderwijs. We differentiëren op instructieniveau en bieden gevarieerde werkvormen aan waarbij zelfstandige verwerking centraal staat. 
 
Waarden
Onze school is een openbare tweetalige school. Wij zijn een school waar leerlingen zich thuis voelen, waar ze op een passende manier kennis opdoen. We bieden de leerlingen een prettige en veilige omgeving waarin ze kunnen groeien en bloeien. We geloven in kwalitatief hoogwaardig onderwijs waarin ruimte is voor de ontwikkeling van elk kind. Normen en waarden staan centraal, met aandacht voor elkaar. Harbour Bilingual is een school waar we leren van elkaar.  Op deze manier leggen we de grondslagen voor het functioneren van leerlingen in een diverse, multiculturele en globaliserende omgeving. 

Doelstelling

Binnen onze school bestaan vier expertgroepen; taal, rekenen, burgerschap en IPC, dit zijn tevens de pijlers voor ons onderwijs. Elke leerkracht maakt deel uit van één van deze expertgroepen en denkt mee over de ontwikkeling van onze school op deze gebieden. Samen stellen we het school- en het jaarplan op en stellen mooie doelen op voor de school. Vervolgens draag je er met je expertgroep zorg voor dat deze doelen behaald worden met het team.

Erasmus+

Onze school heeft een Erasmus+ accreditatie, dit betekent dat onze leerkrachten binnen Europa kunnen reizen om kennis op te doen bij onze collega’s in het buitenland. Zo hebben we al twee mooie reizen gemaakt met het team naar Canterbury, Engeland en naar Stockholm, Zweden. Hier hebben kennis opgedaan over het lesgeven in twee talen.


Algemene contactgegevens
14HB Harbour Bilingual
Coolhavenstraat 29 A
3024TD Rotterdam
Tel: 010-2004452
https://www.harbourbilingual.nl/
tweetalig@harbouribsr.nl
Locaties
Harbour Bilingual
Coolhavenstraat 29
3024 TG Rotterdam
Gebied Delfshaven
Tel: 010-2004452
https://www.harbourbilingual.nl/
tweetalig@harbouribsr.nl
Harbour Bilingual
Lieve Verschuierstraat 62
3021ZH Rotterdam
Gebied Delfshaven
Tel: 010-2004942
https://www.harbourbilingual.nl/
tweetalig@harbouribsr.nl
Kenmerken
Tweetalig basisonderwijs