zoeken
Regulier basisonderwijs (BAO)

De Esch

‘Obs de Esch haalt het beste uit alle kinderen!’

 

De school

De diversiteit onder onze leerlingen is groot en daar zijn we trots op. Ze komen uit alle lagen van de bevolking en hebben allemaal hun eigen manier van leren en niveau. Onze school is te vinden op een fijne, rustige plek. Midden in de wijk De Esch. Dat maakt dat onze school aanvoelt als een dorp in een stad. We werken daarom graag samen met mensen uit de buurt.

 

We vinden een positieve en veilige sfeer belangrijk. Alleen dan kan iedereen optimaal leren en werken. Dat geldt voor ouders, leerlingen en ons team. We zijn dan ook trots op onze positieve pedagogische aanpak en ons pestprotocol. Wij leren onze leerlingen hoe we op een goede en prettige manier met elkaar omgaan.

 

Het onderwijs

Alle leerlingen krijgen de lessen die ze nodig hebben om te groeien. Zodat ze op tijd een nieuwe stap kunnen maken naar meer en beter leren. Dat noemen we: werken aan cruciale leerdoelen. We doen dit met een programma dat Focus Po heet. Zo weten we van elk kind de leerdoelen. Niet alle kinderen leren even snel: kinderen die iets extra’s nodig hebben, krijgen hulp van een speciale juf of meester of bijles. De kinderen die meer aankunnen, bieden we naast verrijking in de eigen klas ook nog eens een plusklas.


Onze lessen zijn voor alle leerlingen goed te volgen. Dit komt doordat we werken op drie niveaus: basis, verkort en verlengd. We werken met het EDI-model. Dit staat voor wat we noemen doelgericht lesgeven. Hoe werkt dit? Eerst leggen we uit, daarna doet de leerkracht het voor, vervolgens oefenen leerkracht en leerling samen en tot slot doet de leerling het zelf. Deze manier van lesgeven heeft al veel successen geboekt.

 

Waarden

Op bassischool de Esch weten we hoe groot je kunt zijn in de kleine dingen. Door aandacht te hebben voor de kleine details, behaal je juist grote resultaten. Op de Esch weten we hoe we de superkrachten van onze leerlingen kunnen activeren.  Hoe we dit doen? Lees hieronder onze kernwaarden.
 

  • - Aandacht – ik word gezien
    We kennen ieder kind persoonlijk en hebben oog voor waar het kind mee bezig is. Hoe gaat het écht? Wat voor talent heeft het kind? We zien jou. Onze school staat midden in een wijk die aanvoelt als een dorp in een stad. Niet alleen de kinderen zien we, ook de ouders en de wijk.
    In de klas werken kinderen uit verschillende groepen samen. Zo is er een leerlijn voor elk kind. Soms met wat meer uitleg en soms wat sneller. Kinderen leren op verschillende manieren en daar hebben wij aandacht voor. We kijken naar het talent van ieder kind.
  • - Samen – wij zijn een team
    Samen kom je verder. We zijn een team op allerlei manieren. Leerlingen met elkaar. De leerkracht en de leerling of met de ouders en de omgeving. Onze verbondenheid maakt ons sterk.
    We leren kinderen van jongs af aan samen te werken. Oudere en jongere kinderen leren van elkaar en werken en spelen op verschillende niveaus. Niet alleen de kinderen leren op De Esch. Ook het team leert continu. Met speciale programma’s versterken we onze teamspirit, wat we weer doorgeven aan de kinderen.
  • - Enthousiast en Passie – wij doen dit
    Hard werken, dat is wat we doen. Vol passie en enthousiasme bouwen we aan onze school en de talenten van leerlingen en leerkrachten. Want zo bereiken we meer. Dat is onze kracht. Op die manier zorgen we ervoor dat we groeien, letterlijk en figuurlijk. Wij bereiken meer met enthousiasme.
  • - Flexibel – Ik kan alles aan
    Onze omgeving verandert continu en daarom is het nodig dat we kinderen leren wendbaar te zijn. Dat doen we door kinderen ruimte én duidelijke grenzen te bieden. Op school kunnen kinderen ontdekken en experimenteren. De rustige en fijne sfeer in school vormt hierbij de basis.
    Die basis geeft vertrouwen en dat maakt je zelfverzekerd. Zo weet je wat je kunt en durf je lef te tonen. Flexibel zijn betekent ook dat we kijken wat bij elk kind past. Extra’s zoals de plusklas of bouwlezen zijn hier voorbeelden van.
  • - Vernieuwen en Ontwikkelen – Ik wil alles weten
    We dagen kinderen uit om nieuwe dingen te leren. Net even dat stapje verder of anders. Zingen in het schoolkoor, meewerken aan het schoolplein. Het kan op allerlei manieren. We dagen onszelf uit om mooie programma’s te ontwikkelen op het gebied van sport, cultuur en taal.
    De focus ligt niet alleen op de leerlingen. Ook het team blijft zichzelf ontwikkelen. We hebben aandacht voor de onderwijskwaliteit en het samenstellen van een passend onderwijsaanbod. Met elkaar houden we goed zicht op de ontwikkeling van kinderen.

Doelstellingen

Kinderen die onze school verlaten zijn gemotiveerd om te leren en werken zelfstandig. Ze voelen zich betrokken en nemen verantwoordelijkheid, want ze hebben geleerd te leren.

We streven ernaar dat alle leerlingen, op hun eigen niveau veel geleerd en gedaan hebben. Zodat ze goed zijn voorbereid op hun toekomst als burgers van deze wereld!

 


Algemene contactgegevens
20HQ De Esch
https://www.obsdeesch.nl
Locatie
Lage Filterweg 4
3063SJ Rotterdam
Gebied Kralingen-Crooswijk
Tel: 010-4526822
www.obsdeesch.nl
bsdeesch@obsdeesch.nl
Kenmerken
Earlybird
Bredeschool
Voorschool