zoeken
Regulier basisonderwijs (BAO)

De Barkentijn

‘Lekker fit!’

 

De school

De Barkentijn is een middelgrote school in de Rotterdamse wijk Beverwaard. De leerlingen van De Barkentijn zijn gehuisvest in twee gebouwen, op centrale punten in de wijk.
De populatie van de school als geheel vormt een goede afspiegeling van de wijk.

 

Het onderwijs

In ons onderwijs staan de kennisvakken centraal, maar vinden wij expressievakken, het bewegingsonderwijs en de veiligheid eveneens van groot belang om onze kinderen voor te bereiden op de samenleving. Wij bieden kinderen, ieder naar eigen mogelijkheden, een sterke basis voor hun toekomst.

 

Waarden

Onze kernwaarden zijn respect, verantwoordelijkheid en veiligheid.
Onze missie is om kinderen, ongeacht hun achtergronden, samen met ouders, zo goed mogelijk te helpen en te begeleiden in hun ontwikkeling, zodat zij als verantwoordelijke en zelfstandige individuen kunnen functioneren in onze samenleving. 

 

Doelstellingen

Wij willen het beste in uw kind naar boven halen. Dat lukt niet met goed onderwijs alleen. Daarom bieden wij een plek waar kinderen, ouders en leerkrachten zich veilig voelen. We hebben respect voor elkaar, iedereen is welkom, betrokken en verantwoordelijk voor zijn/haar eigen gedrag. Kinderen kunnen zich ontwikkelen tot competente, creatieve individuen met een houding van zelfvertrouwen, zelfkennis en zelfstandigheid. Het zijn sociaal vaardige burgers, die volwaardig kunnen deelnemen aan onze multiculturele maatschappij. In ons onderwijs staan de kennisvakken centraal, maar wij vinden expressievakken, het bewegingsonderwijs en veiligheid eveneens van groot belang om onze leerlingen voor te bereiden op die samenleving. Wij bieden kinderen, ieder naar eigen mogelijkheden, zo een sterke basis voor hun toekomst. Wij willen met ouders samenwerken als gelijkwaardige partners, om de schoolloopbaan van hun kinderen optimaal te begeleiden. Wij zijn een school, die ouderbetrokkenheid serieus neemt en respect hoog in het vaandel heeft.


Algemene contactgegevens
20FK De Barkentijn
De Haerestraat 7
3077HD Rotterdam
Tel: 010-4828485
https://www.debarkentijn.nl
info@debarkentijn.nl
Locatie
De Haerestraat 17-19
3077HD Rotterdam
Gebied IJsselmonde
Tel: 010-4828485
Kenmerken
Voorschool