zoeken
Regulier basisonderwijs (BAO)

basisschool Park16hoven

'Basisschool Park16hoven: De grootste aandacht voor de kleinste dingen, met ruimte voor iedereen!'

De School
Basisschool Park16hoven is gelegen in de gelijknamige nieuwbouwwijk, in het rustige groen tegen de dynamiek van de stad aan. Ons motto vertelt precies wie we zijn: een grote school, waar we aandacht hebben voor de kleinste dingen.
Onze school heeft op dit moment drie locaties, maar in 2027 hebben wij twee gebouwen, op loopafstand van elkaar.

Het onderwijs
Zes waarden vormen de basis van ons onderwijs:
  • Vertrouwen
  • Eigenaarschap
  • Toekomstgericht
  • Verbondenheid 
  • Plezier  
  • Nieuwsgierigheid
Park16hoven is een reguliere basisschool. Thematisch onderwijs, Eigenaarschap en onderwijs dat past zijn in de afgelopen jaren doelen geweest waarop wij ons ontwikkeld hebben, en waar wij als school trots op zijn.

Thematisch Onderwijs
In de groepen 1-2 werken wij volgens de methodiek van Spelend Leren, vanaf groep 3 werken wij thematisch rondom de thema’s van Blink.
Spelend Leren thema’s openen wij groots: met een bezoek aan de supermarkt, met de brandweerwagen voor de school, met terraria vol kriebelbeestjes… Onze leerlingen zijn direct enthousiast over het thema. Met de leerkracht onderzoeken zij wat ze willen leren en hoe zij de klas en het leerplein kunnen veranderen naar een plek, passend bij het thema. Zo kun je struikelen over stoelen die een vliegtuig vormen, bouwen de leerlingen een eigen supermarkt op het leerplein en is en in de groep genoeg te zien en te leren over het thema. Vanaf groep 3 werken wij met Blink, thematisch onderwijs. In de weken van het thema onderzoeken leerlingen het antwoord op hun eigen onderzoeksvraag en presenteren zij dat wat ze geleerd hebben aan elkaar, aan andere groepen of aan ouders. Onze lessen passen we steeds meer aan rond de thema’s. Uitjes, maar ook de taal- en leeslessen.

Eigenaarschap
Door onze verbetercultuur Continuous Improvement leren onze leerlingen al vanaf groep 1 tot en met groep 8 dat zij zelf de regie hebben over hun leerproces. Ze leren individuele doelen en groepsdoelen stellen, een plannetje te maken om dit doel te bereiken en … een feestje te vieren wanneer het doel daadwerkelijk bereikt is.

Onderwijs dat past
In de groep kunnen wij goed differentiëren. Zo kunnen we de lesdoelen aanbieden aan leerlingen die een beetje extra uitleg nodig hebben, én aan leerlingen met een ontwikkelingsvoorsprong. Deze leerlingen geven wij niet alleen moeilijkere lesstof, maar we leren hen ook de vaardigheden aan, die deze leerlingen niet vanzelf leren. Doorzetten, als het moeilijk wordt, hulp vragen, zijn daar voorbeelden van.

Nieuwsgierig naar onze mooie, grote, ambitieuze school? Kijk eens op de website of kom langs voor een kennismaking.


Algemene contactgegevens
32BM basisschool Park16hoven
Tinbergenlaan 50
3045 BJ Rotterdam
Tel: 010 - 303 25 50
https://bsp16hoven.nl/
info@bsp16hoven.nl
Locaties
Park16hoven (groep 1 t/m 4)
Tinbergenlaan 50-52
3045 BJ Rotterdam
Park16hoven (groep 5 en 6)
Woensdrechtstraat 9B
3045 PZ Rotterdam
Park16hoven (groep 7 en 8)
Van der Duijn van Maasdamweg 701
3045 PE Rotterdam
Kenmerken