zoeken
Regulier basisonderwijs (BAO)

Andries van der Vlerkschool

De School
De Andries van der Vlerkschool is een openbare basisschool in de wijk Zalmplaat in Hoogvliet. De school telt ca. 195 leerlingen verdeeld over 8 groepen. In het gebouw is ook een peuterspeelzaal gevestigd. Het gebouw is ruim opgezet, rustig gelegen en omringd door veel groen. Er is veel speelruimte voor de kinderen. Er heerst op school een fijne en vriendelijke sfeer.

Het onderwijs
Met een enthousiast team werken wij aan kwalitatief goed onderwijs. We bieden eigentijds, uitdagend en toekomstgericht onderwijs. Gesprek, spel, werk en viering zijn belangrijke aspecten van ons onderwijs. Sportief gedrag is de basis voor ons pedagogisch handelen. De school is een Lekker Fit! school. Met dit programma besteden wij extra aandacht aan sportief gedrag, de sociaal-emotionele ontwikkeling en een gezonde levensstijl. 

Waarden
Respect, kwaliteit en veiligheid zijn kenmerkend voor ons onderwijs. We willen dat kinderen zich gedragen volgens de sociale normen, maar zich wél ontwikkelen vanuit hun eigenheid. Iedere leerling is anders en leert anders en daar moeten we rekening mee houden. Middels de pedagogische leerlijn 'The leader in Me' helpen we leerlingen op een speelse manier persoonliijk en interpersoonlijk vaardiger te worden.

Doelstellingen
Ons streven is, dat....
- De kinderen zich optimaal ontwikkelen, passend bij hun mogelijkheden.
- De kinderen kennis, vaardigheden en attitudes ontwikkelen  die hen helpen succesvol te zijn in de verdere toekomst.
- De kinderen zich ontwikkelen tot vriendelijke en sociale personen, die respectvol met anderen omgaan. 

Ons leukste project
Elk jaar organiseren wij verschillende educatieve uitstapjes. Zo bezoeken de leerlingen van diverse groepen de Wereldhavendagen en gaan we naar de World Portrangers. Ook op cultureel gebied is er veel te beleven. Zo brengen diverse groepen een bezoek aan het Rijksmuseum en het Internationaal Filmfestival en verzorgt het Van Goghmuseum lessen op onze school. Elk jaar is er een sportviering, waarbij de leerlingen van alle  groepen aan elkaar tonen waar ze trots op zijn!

Meer informatie
Wilt u meer weten over onze school? Download dan hier de schoolgids of neem een kijkje op onze website: www.andriesvandervlerkschool.nl  Wilt u de school bezoeken? Neem dan contact op met Hetty Landman - directeur Andries van der Vlerkschool


Algemene contactgegevens
19CT Andries van der Vlerkschool
Aalreep 22- 24
3192 SE Hoogvliet
Tel: 010 2950905
httpd://www.andriesvandervlerkschool.nl
info@andriesvandervlerkschool.nl
Locatie
Aalreep 24
3192SE Hoogvliet Rotterdam
Deelgemeente Hoogvliet
Tel: 010-2950905
Fax: 010-2950915
Contactpersonen
Bovenschools manager:
Hans Lesterhuis
Kenmerken
Download