zoeken
Regulier basisonderwijs (BAO)

Inova Basisonderwijs


De school
INOVA is de nieuwe naam van de school die vroeger OBS van Rijckevorsel heette. De naam INOVA past bij onze nieuwe onderwijsvisie. We gaan mee met ontwikkelingen in de maatschappij en leggen een goede basis voor ondernemende kinderen. We betrekken hierbij de bedrijven én buurt om ons heen. We geven projectmatig onderwijs en bij ons staan onderzoekend & bewegend leren centraal. We dagen jullie kinderen uit om alles uit zichzelf te halen. 
Onze school heeft na de verbouwing een frisse uitstraling en fijne sfeer die past bij de omgeving en ons projectgericht onderw?s.

Visie
Onze visie geeft aan waar we voor gáán:
INOVA:Internationaal-Natuur-Ondernemen-Vernieuwend-Actief

Missie
NOVA staat voor een veilige plek waar je jezelf kunt zijn. Bij ons ben je welkom zoals je bent en word je uitgedaagd om dingen nét even anders aan te pakken. Zo ontdek je wat bij je past. Wij zijn geen doorsnee school. Als je stil in de klas wilt zitten ben je bij ons aan het verkeerde adres. De school, het team en de leerlingen zijn bij ons veel in beweging. We kijken verder dan onze neus lang is en zijn soms lekker kritisch. 

Wij stimuleren zelfvertrouwen en samenwerking. Ook dagen we leerlingen uit, door verschillende werkvormen, leerstrategieën en materialen aan te bieden en dit zich eigen te maken. Door de sociale vaardigheden en verantwoordelijkheden bereiden we hen ook voor op hun deelname aan onze maatschappij. De waardering voor de omgeving hoort daar zeker bij. 

We werken veel met onze handen en zelfs met onze voeten. Ook leren wij gebruik te maken van en te werken met verschillende vormen van multimedia. Omdat wij internationaliteit hoog in het vaandel hebben, beginnen we bij de kleinsten al met Engels. Maar ook voor cultuur en kunst ben je bij INOVA op het juiste adres. Samen ontwikkelen we onze creativiteit en halen we ieders talent naar boven! 

Het onderwijs
Wij noemen onze onderwijsvorm Projectonderwijs. Hierbij zijn onze activiteiten rond een thema geclusterd. Kinderen ontwikkelen zich op een natuurlijke en betekenisvolle manier; op het gebied van kennis, vaardigheden en houding.
De ene keer hebben we een verkennend project en de andere keer heeft het project een probleemoplossend karakter. Altijd draait het om samenwerken en het toepassen van wat er geleerd wordt.

We hebben trouwens ook een Denktank; een plek waar je naartoe kunt om te gaan brainstormen, samen te werken aan een project of wat er maar net nodig is. Dat doen we midden in de school; lekker centraal en zichtbaar. Op die plek, op de 1e verdieping, kom je tot actie; je gaat er anders weg dan hoe je er gekomen bent. Ervaar het zelf én bekijk het binnenkort als de bovenverdieping af is. 
En we zijn HI-tech; want daar hebben we ook een speciaal lokaal voor. Met techniektorens en alles wat je nodig hebt om technisch een stapje verder te komen. 

We geven projectonderwijs in de middag, aan alle groepen. Als je meer wilt weten over deze vorm van onderwijs, neem gerust contact op. 

Meer informatie
Wilt u meer weten over onze school? Bezoek onze website of maak een afspraak voor een rondleiding of een gesprek. U kunt contact opnemen met Miranda Verharen-Breukel via de mail: miranda.verharen@inova-basisonderwijs.nl of telefoon: 0174-382346.


Algemene contactgegevens
00DO Inova Basisonderwijs
Postbus 135
3150 AC Hoek van Holland
Tel: 0174-382346
https://www.inova-basisonderwijs.nl/
info@inova-basisonderwijs.nl
Locatie
Mercatorweg 155
3151CJ Hoek van Holland
Gebied Hoek van Holland
Tel: 0174382346
Kenmerken
Earlybird
Bredeschool