zoeken
Regulier basisonderwijs (BAO)

De Schalm

‘Kwaliteit op de Kaap voor iedereen van 0 t/m 12 jaar!’

 

De school

Wij nemen een bijzondere positie in aan de rand van de wijk Katendrecht. We zijn op een zichtbare manier zijn gehuisvest in een markant gebouw aan de rand van het Buizenpark en staan in directe relatie met de omgeving. We zijn een ankerpunt in de wijk.


Onze school is zelfbewust en centraal geplaatst. Het staat symbool voor de historische ontwikkelingen op De Kaap en heeft een direct uitzicht op de noordoever. De skyline van Rotterdam is voor de leerlingen het zinnebeeld van hun toekomst. Het is voor hen een droom, een belofte, een motivering om vooruit te willen.

Het pand sluit direct aan op een groene buitenruimte en ons onderwijs heeft er een directe, cruciale koppeling ermee. De natuurlijke omgeving is er niet alleen om te spelen, maar wordt optimaal benut voor sportactiviteiten, voorstellingen van onze Podiumkunsten en vooral voor de vele buitenlessen. Alle vakken worden wekelijks buiten gegeven en zijn systemisch verbonden in ons onderwijscurriculum.

Onze identiteit is geënt op de onverbrekelijke verhouding tot de wereld direct buiten de muren. Het schept voor de school én de buurt een vanzelfsprekende band.


Het onderwijs

Binnen het onderwijs wordt er nadrukkelijk adaptief gewerkt. In de groepen 3-8 worden de lessen op het gebied van taal en rekenen aangeboden in meerdere niveaus. In de onderbouw wordt ontwikkelingsgericht gewerkt met aandacht voor alle ontwikkelingsgebieden.
De school kiest ook bewust voor het opwaarderen van creatieve vakken. Hierdoor wordt een gevarieerd lesaanbod bereikt. Dit zijn theater-, beeldende- en danslessen. De zorgstructuur dient als basis voor het handelen.

 

De leerlingpopulatie van de Schalm is zeer gevarieerd. De leerkrachten hebben kennis van de cultuur en de thuissituatie van de kinderen. Er wordt gewerkt met algemeen geldende normen en waarden om de kinderen voor te bereiden op de maatschappij. Afspraken over het omgaan met elkaar en het aanspreken van elkaar worden gemaakt. De kinderen leren samenwerken en vertrouwen in elkaar te hebben. De school hanteert een pestprotocol. 


Waarden

De Schalm is een school, met oog voor ieder kind, waar ieder kind telt en recht heeft op optimale aandacht en begeleiding.


Doelstellingen

De Schalm is ook een professionele organisatie die reflectie beschouwt als basishouding om te kunnen leren. Deze houding willen wij ook de leerlingen bijbrengen. Wij staan open voor nieuwe impulsen en kijken kritisch naar onze vakbekwaamheid en vakkennis.


Algemene contactgegevens
18ZU De Schalm
Katendrechtsestraat 61
3072 NS Rotterdam
Tel: 010-4858393
https://www.obsdeschalm.nl
info@obsdeschalm.nl
Locatie
Katendrechtsestraat 61
3072 NS Rotterdam
Gebied Feijenoord
Tel: 010-4858393
www.obsdeschalm.nl
info@obsdeschalm.nl
Kenmerken
Bredeschool
Voorschool