zoeken
Regulier basisonderwijs (BAO)

De Tuimelaar

 

‘Zelfvertrouwen, plezier, harmonie, rust en veiligheid!’

 

De school

De Tuimelaar is een openbare basisschool in de wijk Meeuwenplaat in Hoogvliet. De school bevindt zich in een prettig, ruim opgezet en goed ingericht gebouw. De school wordt bezocht door kinderen met diverse culturele achtergronden. Er heerst een prettige omgangssfeer en ouders en kinderen voelen zich welkom. De school heeft kleine groepen en in de groepen 1-2 zijn 4 dagdelen per week twee krachten aanwezig. De Tuimelaar biedt tevens onderwijs aan kinderen vanaf twee jaar in de peuterspeelgroep 'Snorkels' (VVE-groep). 

 

Het onderwijs

De Tuimelaar is een Lekker Fit! school. Met dit programma besteden wij extra aandacht aan sportief gedrag, de sociaal-emotionele ontwikkeling en een gezonde levensstijl. We stellen de inbreng van ouders zeer op prijs en werken graag met hen samen. Met ons onderwijs willen we leerlingen prikkelen, tot nadenken aanzetten en helpen om samen de volgende stap te zetten bij het verwezenlijken van hun dromen. We schenken extra aandacht aan woordenschatonderwijs en werken zo aan een stevige basis om goede resulaten te boeken. We werken met een continurooster. Alle leerlingen eten dus tussen de middag met de leerkracht op school.

 

Waarden

Als team zijn wij samen verantwoordelijk om met leerlingen en ouders zorg te dragen voor een veiligepositieve en uitdagende leeromgeving waarin we elkaars talenten kennen en inzetten. In onze communicatie zijn we open,  we durven ons kwetsbaar op te stellen en zijn geïnteresseerd in elkaar.  Kinderen, ouders en het team voelen zich gewaardeerd en gerespecteerd.

 

Doelstellingen

Ons streven is, dat alle kinderen:
-zich ontwikkelen tot prettige persoonlijkheden met goede sociale-vaardigheden.
-zich optimaal ontwikkelen en goed voorbereid naar het Voortgezet Onderwijs gaan op een school passend bij hun talenten.
-beschikken over voldoende lef, creativiteit en doorzettingsvermogen om hun toekomstdromen te realiseren.


Algemene contactgegevens
19DS De Tuimelaar
https://bsdetuimelaar.nl
s.vreugdenhil@bsdetuimelaar.nl
Locatie
Lengweg 146
3192BM Hoogvliet Rotterdam
Gebied Hoogvliet
Tel: 010-4165392
Kenmerken
Bredeschool
Voorschool