zoeken
Regulier basisonderwijs (BAO)

De Waterlelie

‘Zet jouw talent in bloei!’


De school

De Waterlelie is een openbare basisschool in de Rotterdamse wijk Zevenkamp. De school biedt basisonderwijs voor kinderen van vier tot en met twaalf jaar. Bovendien heeft de school een kinderopvang en bso in huis voor kinderen van twee tot en met twaalf jaar.


Op de basisschool beginnen de kinderen aan hun ontdekkingsreis. Ons doel van deze reis is dat ze gelukkig en 'succesvol' zijn in het leven. Hoe doen we dat? Door niet alleen maar uit boeken te leren. Creativiteit en sport zijn net zo belangrijk voor de ontwikkeling van een kind. Hier worden een hoop calorieën verbrand tijdens het dansen. Wel eens gehoord van p-bones en cajón? Op deze muziekinstrumenten krijgen de kinderen les. Bovendien leren ze veel van de natuur op de kinderboerderij en in onze schooltuin.


Het onderwijs

Op De Waterlelie wordt niet zomaar onderwijs gegeven. Hieronder de extra’s die onze school te bieden heeft:

  • Sociale vaardigheidstrainingen van Kanjer werken preventief tegen pesten en dragen bij aan een prettige sfeer in de klas
  • ICT-middelen als ondersteuning van de lessen
  • Sportieve middagpauze met professionele begeleiding
  • Kinderopvang en bso onder hetzelfde dak
  • Plusklas

Missie en visie

Ieder kind is uniek en heeft zijn eigen talenten en mogelijkheden. Op de basisschool beginnen de kinderen aan hun ontdekkingsreis. Ons doel van deze reis is dat de kinderen gelukkig en ‘succesvol’ zijn in het leven. Dat doen we samen: kind, ouder én leerkracht. Met ons onderwijs zorgen we ervoor dat de kinderen genieten van het leren en zichzelf verder blijven ontwikkelen.


Met passie voor ons onderwijs bieden wij een uitdagende en moderne leeromgeving, waar de kinderen zich met elkaar én zelfstandig ontwikkelen.


Onze ambitie is groot en daarom stellen we hoge doelen aan onszelf en de kinderen. Wij helpen de kinderen in het zetten van hun volgende leerstap, met een gezonde dosis vertrouwen in zichzelf en de wereld.  Als je met plezier leert, bereik je meer resultaat.

We richten ons niet alleen op leren, maar ook op creativiteit en sport.


Een open leeromgeving: dat is De Waterlelie! Samen met onze leerlingen en ouders bouwen we aan de toekomst van ieder kind. Dat doen we in een sfeer van veiligheid en wederzijds vertrouwen. Met elkaar en voor elkaar vormen wij een mini-maatschappij waarin kinderen zich ontwikkelen tot zelfstandige, kritische burgers. We staan open en leren dat iedereen op zijn eigen manier van waarde is voor de omgeving waarin zij leven.


Onze missie is geslaagd als leerlingen terugkijken op een fijne schooltijd, waarin ze vertrouwen hebben gekregen in hun eigen kunnen. Maar ook dat ze een positief zelfbeeld en een kritische nieuwsgierigheid hebben ontwikkeld. Volgens ons dé basis om naar het voortgezet onderwijs door te stromen en hun verdere ontdekkingsreis kleur te geven.


Waarden

  • Met elkaar voor elkaar
  • Ambitieus
  • Passie en plezier

Onze missie is geslaagd als leerlingen terugkijken op een fijne schooltijd, waarin ze vertrouwen hebben gekregen in hun eigen kunnen. Maar ook dat ze een positief zelfbeeld en een kritische nieuwsgierigheid hebben ontwikkeld. Volgens ons dé basis om naar het voortgezet onderwijs door te stromen en hun verdere ontdekkingsreis kleur te geven.

Elke dag met plezier leren en te vertrouwen op jezelf en de wereld. Ga mee op ontdekkingsreis!


Algemene contactgegevens
18BO De Waterlelie
Postbus 85171
3009MD Rotterdam
https://www.dewaterlelie.nl
info@dewaterlelie.nl
Locatie
Veluwemeer 1
3068KM Rotterdam
Gebied Alexander
Tel: 010-4211020
Kenmerken