zoeken
Regulier basisonderwijs (BAO)

OBS De Phoenix

'Eigentijds onderwijs in Rozenburg'  

De school
Per 1 augustus 2010 maakt OBS De Phoenix in Rozenburg ook onderdeel uit van stichting BOOR. De snel groeiende school telt 300 leerlingen, verdeeld over 12 groepen en 30 medewerkers. Bij de start in 2010 telde de school 120 leerlingen. De school is gevestigd in een speels, redelijk modern gebouw in het groenste stuk van Rozenburg. We hebben drie locaties op loopafstand van elkaar.  Op ons schoolplein staan 2 portocabins waar een BSO en een peuterspeelzaal in is gevestigd. We hebben ook een inpandige BSO.

Het onderwijs
De lessen wordt via het EDI-model gegeven. De school kenmerkt zich verder met: Engels en techniekles voor de groepen 1 t/m 8, naschoolse activiteiten, gebruik van tablets voor iedere leerling vanaf groep 4. Op sociaal-emotioneel gebied maakt de school gebruik van de RVV-lessen (respect, veiligheid en vertrouwen). Het team telt ook een vakleerkracht gymnastiek. We hebben net onze visie op het jonge kind vernieuwd en gaan de schoolvisie vernieuwen. Volop in ontwikkeling dus!

Schooltijden
Iedere dag starten we om 8.15 uur. De deur gaat om 8.10 open. We werken met een continurooster; alle leerlingen eten tussen de middag op school. De leerlingen gaan om 14.00 uur naar huis.

Doelstelling
OBS De Phoenix biedt een veilige pedagogische leeromgeving aan, waarbij leerlingen met respect, vertrouwen en in veiligheid met elkaar omgaan. Met ‘de 8 van de Phoenix’ hebben we onze schoolafspraken geformuleerd. We streven naar optimale leerprestaties en naar het ontwikkelen van een prettig leerklimaat, waarbij we het kind centraal stellen. De school zoekt de samenwerking met ouders/verzorgers om bepaalde doelen bij leerlingen te bereiken. Het team straalt professionaliteit, transparantie en dynamiek uit. Ze zijn hecht, sociaal en warm, waardoor samenwerking als vanzelf gaat. Vanuit de gedachte van openbaar onderwijs is iedereen welkom.
 


Algemene contactgegevens
11SY OBS De Phoenix
Bramenpad 1
3181 PX Rozenburg
Tel: 0181-212943
https://www.obs-dephoenix.nl
info@obs-dephoenix.nl
Locaties
OBS De Phoenix (groep 1 t/m 3)
Bramenpad 1
3181 PX Rozenburg
Gebied Rozenburg
Tel: 0181-212943
www.obs-dephoenix.nl
info@obs-dephoenix.nl
De De Phoenix (groep 4 en 5)
Gruttostraat 2
3181 TC Rozenburg
OBS De Phoenix (groep 7 en 8)
Nachtegaallaan 25
3181 SL Rozenburg
Kenmerken
Earlybird
Bredeschool
Voorschool