zoeken
Speciaal basisonderwijs (SBO)

De Kring

‘Samen sterk!’

 

De school
SBO De Kring is onderdeel van Kindercampus De Piloot. SBO De Kring is een school waar ieder kind gezien wordt, we zorgen goed voor de kinderen en voor elkaar. We kennen de kinderen, begrijpen wat ze nodig hebben en bieden een veilige plek waar kinderen zichzelf mogen zijn en kunnen groeien. Doordat ze succeservaringen opdoen, krijgen ze zelfvertrouwen en kunnen ze zich ontwikkelen.

SBO De Kring is een school voor speciaal basisonderwijs. Onze school is net iets anders dan een reguliere basisschool. Wij zijn een school voor leerlingen met leerproblemen. Onze leerlingen hebben een andere aanpak nodig en die bieden wij, denk hierbij aan meer herhaling, kleinere stapjes en een gestructureerde omgeving.

Tijdens de periode op SBO De Kring leren kinderen van alles. Goed kunnen leren is voor ons net zo belangrijk als een kind dat zich goed kan uiten. Maar ook interesse heeft in de wereld om zich heen en zich goed kan redden in de klas én thuis.
 
Het onderwijs 
Wij bieden als eerste een stevige structuur aan. Duidelijke afspraken over hoe we dingen doen helpen daarbij. We zetten in op een positief, gezond pedagogisch klimaat. Oftewel we kijken goed naar wat een kind nodig heeft en sluiten aan op de belevingswereld van de kinderen. Ons onderwijs en benadering passen we hierop aan.

Kinderen leren van hun eigen succes. Met deze ervaringen ontdekken ze wat ze wel kunnen en zo bouwen we stap voor stap meer zelfvertrouwen op. Kinderen willen zich van nature ontwikkelen. Elk kind is uniek en heeft eigen talenten. Op SBO De Kring willen we dat de talenten van ieder kind groeien en tot bloei komen.
We bieden onderwijs op maat. Ons team heeft gespecialiseerd personeel op het gebied van leer-en gedragsproblemen. Zo krijgt uw kind de kans zich te ontwikkelen tot volwaardig lid van de maatschappij. Wij stellen alles in het werk om dat doel te bereiken.
 
Waarden 

  • Focus
Het kind staat centraal bij SBO De Kring en is het belangrijkste. Onze aandacht richt zich ook op de toekomst van het kind. Wij willen met ieder kind het beste resultaat bereiken. Zodat het kind een vervolgstap kan maken in zijn reis naar een gelukkige toekomst. We houden er rekening mee dat ieder kind anders is en er mag zijn. Extra belangrijk is dat we samenwerken met ouders en verzorgers, omdat we dezelfde focus hebben: het kind.

  • Betrokken
Naast kennis en ervaring zit ook betrokkenheid in ons DNA. Het kind staat bij ons op nummer 1. Maar we zijn net zo betrokken bij ouders, verzorgers en collega’s. We doen het samen. Daarom betrekken wij ook u in dit proces. Bovendien zijn onze collega’s betrokken bij uw kind. Wij delen alle kennis en ervaring met elkaar in onze school. Van onderwijs tot zorg en opvang. We zijn trots dat wij betrokken zijn bij de toekomst van uw kind.

  • Positief
Wij gaan uit van wat uw kind kan en daar werken wij iedere dag hard aan. Dat moedigen wij op een positieve manier aan en we vieren juist de successen. Zo wordt het voor kinderen duidelijk dat er nog veel te ontdekken valt. Wij ontdekken samen met hen. We zorgen ervoor dat kinderen zich sterk voelen. Maar ook dat ze leren zichzelf en de ander te waarderen. Sociaal zijn is belangrijk om goed mee te komen in de maatschappij.

Doelstelling
SBO De Kring richt zich op de totale ontwikkeling van de leerling. Onze verwachtingen van de leermogelijkheden van ieder kind zijn hoog. Kinderen bij ons op school hebben wel specifieke onderwijsbehoeftes. Soms heeft een kind net een extra zetje of andere aanpak nodig. Wij sturen op zo hoog mogelijke leeropbrengsten en vergeten niet de realiteit.
 
Het mooie van SBO de Kring 
Het mooie van SBO De Kring is dat het een kleine school is waar veiligheid en rust voorop staan. Iedereen kent elkaar. De leerkrachten kennen alle kinderen en de leerlingen gaan ook goed om met elkaar. Zo helpt een oudere leerling een jongere leerling en voetbalt groep 3 tot en met 8 gezamenlijk op het plein. Op school wordt gewerkt met een strakke structuur waarbinnen van alles mogelijk is. Daarbij is positiviteit heel belangrijk. Als onze leerling één vraag van de tien goed heeft, focussen we op dat ene goede antwoord en niet op de negen fouten. Hun gedrag verandert daardoor zo dat ze echt voelen dat ze het kunnen.


Algemene contactgegevens
20KY De Kring
Postbus 8017
3009 AA Rotterdam
https://www.sbodekring.nl
colinda.maertens@stichtingboor.nl
Locatie
Nieuwe Ommoordseweg 30
3068BT Rotterdam
Gebied Alexander
Tel: 010-420 53 14
Kenmerken