zoeken
Speciaal basisonderwijs (SBO)

Sonnevanck

‘SBO Sonnevanck, school vol talenten.’

 

De school

De Sonnevanck is een openbare speciale school voor basisonderwijs (sbo) en maakt deel uit van het WSNS – Samenwerkingsverband Rotterdam-Zuid. De kinderen missen veelal bepaalde vaardigheden om net zo snel te leren als de gemiddelde leerling van de basisschool. Zij hebben moeite met het opslaan van informatie in het geheugen en zijn vaak beperkt in de verbale vaardigheden. De school biedt orthopedagogisch en orthodidactische hulp aan de kinderen op het gebied van leer- en gedragsontwikkeling.


De kinderen kunnen op de Sonnevanck worden toegelaten na een verwijzingstraject en als zij beschikken over een PCL-verklaring. De school telt ruim 100 leerlingen en zij zijn verdeeld over acht stamgroepen. De leeftijd ligt tussen de 6 en 13 jaar. De school is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer, zowel met de metro als met de tram.


Het onderwijs

Op SBO Sonnevanck staat het kind en zijn ontwikkeling centraal. We scheppen met het team, leerlingen en de ouders een veilige en uitdagende leef- en leeromgeving. Samen zorgen we ervoor dat iedereen zich welkom voelt en zich optimaal kan ontwikkelen.


Waarden

Op SBO Sonnevanck zijn twee kernwaarden belangrijk: 'samen' en 'respect'. Deze kernwaarden geven vorm en inhoud aan ons les geven en hoe we met elkaar omgaan.


Doelstellingen

Ons uitgangspunt is dat elk kind met plezier naar school komt en zich veilig voelt. Pas dan kan je echt tot leren komen.

Een school vol talenten, ieder zijn eigen koers!


Algemene contactgegevens
20RD Sonnevanck
https://www.sbo-sonnevanck.nl
algemeen@sbo-sonnevanck.nl
Locatie
Zwartewaalstraat 38
3081HZ Rotterdam
Gebied Charlois
Tel: 010-4858227