zoeken
(Voortgezet) speciaal onderwijs (SO/VSO)

De Piloot-De Kleine Plantage

De Piloot verzorgt op de locatie De kleine Plantage onderwijs in 7 behandelgroepen. In de BeO- groepen (behandeling- en onderwijsgroepen) zijn behandeling en onderwijs geïntegreerd in één groep. De jeugdzorgwerkers en de leerkracht werken in de groepen vanuit dezelfde visie en aanpak en bieden behandel- en onderwijsactiviteiten aan. Deze groepen zijn bedoeld voor kinderen van 2 tot 7 jaar. Kinderen vanaf 3 jaar worden ingeschreven op De Piloot. 

De leerlingen zitten in gemengde groepen. De uitstroom is zeer divers. Zowel regulier, cluster 2, cluster 3, cluster 4 en SBO kinderen zitten bij elkaar in de groep. Vanuit Enver wordt er aan de behandeldoelen gewerkt die het wijkteam heeft opgesteld met ouders. Deze behandeldoelen worden besproken tijdens de kennismaking, samen met de mentor en de jeugdzorgwerker.

Op De kleine Plantage streven we ernaar om de leerlingen schoolse vaardigheden aan te leren die zij nodig hebben in een voor hen passende vervolgplek. Dit gebeurt met het gehele behandelteam. De leerkracht op de groep benadrukt daarbij de taal- en rekendoelen. De jeugdzorgwerkers richten zich op de sociaal-emotionele ontwikkeling en de emotionele ontwikkeling. 


Algemene contactgegevens
De Piloot-De Kleine Plantage
Postbus 81135
3009 GC Rotterdam
Tel: 010 - 202 30 44
https://www.depiloot.nl/vestigingen/de-kleine-plantage/
info@depiloot.nl
Locatie
Kralingseweg 463
3065RG Rotterdam
Tel: 010-2023044
Kenmerken
Cluster 4