zoeken
(Voortgezet) speciaal onderwijs (SO/VSO)

VSO het Passercollege-Hillevliet

Op locatie Hillevliet wordt onderwijs geboden aan 3e- en 4ejaars leerlingen binnen de leerroutes vmbo-kb en vmbo-tl. Daarnaast is het mogelijk om naast je diploma een branchecertificaat te behalen. Dit doen wij in samenwerking met NTI. Een branchecertificaat is een landelijk erkend bewijs van de kennis en vaardigheden die de leerling heeft geleerd in de specifieke branche en zij kunnen laten zien aan de toekomstig werkgever. Kijk bij voorkeur eerst onze film (klik op link) en lees aansluitend verder voor informatie over het aanbod van deze locatie.  

Leerroute vmbo-tl: IVIO@School
Op locatie Hillevliet staat in de leerroute vmbo-tl IVIO@School centraal. De leerlingen worden begeleid door één mentor en krijgen daarnaast onderwijs via IVIO. IVIO bestaat uit een team van eerstegraadsdocenten die voor de leerlingen klaar staan om vakinhoudelijke vragen te beantwoorden, en ze vakinhoudelijk te begeleiden tot het eindexamen. De mentor die voor de klas staat helpt de leerlingen vragen op te stellen voor de IVIO docenten en ondersteunt de leerlingen bij het plannen en structureren van het werk.
Voor een impressie van het werken met IVIO kun je dit filmpje bekijken!

Leerroute vmbo-kb profiel: Economie & Ondernemen
leerroute vmbo-tl profiel: techniek, Zorg en Welzijn, Landbouw en Economie

Branchecertificaten – De Jonge Ondernemer (DJO)
Op locatie Hillevliet is sinds schooljaar 2021/2022 een pilot programma gestart! Dit programma is mogelijk voor leerlingen binnen beide leerroutes vmbo-kb en vmbo-tl. Hiervoor is in samenwerking met NTI en Vakschool Schoonhoven de pilot De Jonge Ondernemer gestart. De leerlingen volgen binnen het vmbo 1 dag in de week onderwijs vanuit de NTI of Vakschool Schoonhoven en 4 dagen in de week het reguliere vmbo lesprogramma. Het is mogelijk om een branchecertificaat te behalen in de onderstaande vakopleidingen:
  • Vakopleiding ICT
  • Vakopleiding Ondernemerschap & Financieel
  • Vakopleiding Beauty & Styling
  • Vakopleiding Veiligheid
  • Vakopleiding Uurwerktechnicus&Goudsmeden
Met deze vernieuwende aanpak zien NTI, Vakschool Schoonhoven en Het Passer College in dit programma een alternatief voor jongeren in het speciaal onderwijs, om onder andere te voorkomen dat jongeren na het vso uitvallen in het mbo. Daarnaast biedt het programma extra motivatie bij het behalen van een vmbo-diploma. Door de mogelijkheid van het behalen van een branchediploma, zijn leerlingen beter voorbereid op hun vervolgopleiding. Het praktische karakter van de vakopleidingen laat leerlingen alvast kennismaken met werken binnen het gekozen beroepenveld.


Algemene contactgegevens
VSO het Passercollege-Hillevliet
Postbus 8760
3009 AT Rotterdam
Tel: 010-2094100 (optie 3)
https://www.hetpassercollege.nl/
admin@hetpassercollege.nl
Locatie
Hillevliet 126a
3074 KD Rotterdam
Tel: 010-2094100 (keuze 3)
www.hetpassercollege.nl
admin@hetpassercollege.nl
Kenmerken
Cluster 4