zoeken
Voortgezet onderwijs (VO)

Wolfert Tweetalig

Met ruim 1100 leerlingen uit Rotterdam en wijde omgeving is Wolfert Tweetalig
de grootste en bekendste tweetalige opleiding voor vwo en havo in Nederland. Leerlingen van Wolfert Tweetalig ervaren wat internationalisering is en weten wat het betekent om een wereldburger te zijn door het curriculum, maar ook door samenwerking met leerlingen in het buitenland. Ook leren zij de Engelse taal op near native niveau gebruiken.

In het gebouw van Wolfert Tweetalig volgen de niet-tweetalige vwo- en havo- bovenbouwleerlingen van Wolfert College ook hun opleiding. Het schoolgebouw huisvest daardoor ongeveer 1300 leerlingen.

Het management van Wolfert Tweetalig bestaat uit een locatiedirecteur en vier teamleiders. Het onderwijzend personeel van de school telt 110 personen van wie er twintig native speaker zijn. Het onderwijsondersteunend personeel omvat zeventien personen. Omdat Wolfert Tweetalig een Academische Opleidingsschool is, biedt de school jaarlijks aan twintig eerstegraads docenten in opleiding een stageplaats.            


Missie en visie
De missie van de Wolfert van Borselen scholengroep luidt: kwaliteitsonderwijs voor actieve en nieuwsgierige leerlingen in een rijke, internationaal georiënteerde leeromgeving, onderwijs dat het vertrouwen heeft van betrokken ouders.

Kwaliteitsonderwijs betekent op Wolfert Tweetalig dat wij streven naar excellente resultaten van onze leerlingen: een goede doorstroming naar de examenklassen en uitstekende examencijfers. De school wil echter meer en veelzijdiger zijn dan een leerinstituut, zij wil leerlingen ook een andersoortige bagage meegeven wanneer zij de school verlaten. Op deze wijze dragen we eraan bij dat onze leerlingen de wereld met open vizier en vol initiatief en zelfvertrouwen tegemoet treden. We willen hen helpen op te groeien tot zelfstandige, kritische en sociaal ingestelde jongvolwassenen. Met elkaar dragen we waarden als respect en verantwoordelijkheid hoog in het vaandel.

Wij zijn WOLF; Wereldwijs, Ondernemend, Leergierig en Flexibel
Leerlingen van nu krijgen in de toekomst te maken met onvoorspelbare veranderingen, vergaande technologische ontwikkelingen, snel verouderde kennis en wereldwijde uitdagingen. Leerlingen voorbereiden op de toekomst draait dus zeker niet alleen meer om taal, rekenen en wiskunde. Onderwijs aanbieden dat passend is voor de toekomst, betekent hun de gelegenheid geven wereldwijs, ondernemend, leergierig en flexibel te zijn. En dat is nu precies wat Wolfert Tweetalig doet.


Algemene contactgegevens
15KR00 Wolfert Tweetalig
Bentincklaan 280
3039 KK Rotterdam
Tel: 010-890 77 66
https://www.wolfert.nl/tweetalig/
tweetalig@wolfert.nl
Locatie
Bentincklaan 280
3039 KK Rotterdam
Gebied Noord
Tel: 010-8907700
www.wolfert.nl
tweetalig@wolfert.nl
Kenmerken