zoeken
Voortgezet onderwijs (VO)

Wolfert Dalton

Wolfert Dalton is dé Rotterdamse daltonschool. Ons doel is dat je aan het einde van jouw schoolcarrière klaar bent voor jouw toekomst. Door waardevolle ervaringen als het reizenprogramma, de masterclasses, maar bovenal ons daltononderwijs haal je het beste uit jezelf.

Daltononderwijs
Op Wolfert Dalton stimuleren wij je om je eigen creativiteit, nieuwsgierigheid, zelfstandigheid en verantwoordelijkheid te gebruiken om de wereld om je heen te bevragen. Wie je bent en het doel dat je wilt bereiken staat centraal.

Je leert op deze manier hoe je optimaal kunt uitblinken op school en in het vervolgonderwijs. Op deze manier haal jij een diploma op het niveau dat het beste bij jou past: mavo, havo, atheneum of gymnasium op een manier die bij jou past.

Masterclasses
Op Wolfert Dalton gaat het leren verder dan de vakken die je uiteindelijk dat mooie diploma zullen opleveren. Heb jij een talent of een interesse in een gebied dat buiten het vakkenpakket valt? Dan kan je ervoor kiezen om je persoonlijke ontwikkeling van dit talent of deze interesse te verdiepen in één van onze vele masterclasses. Tijdens een daltonuur of na schooltijd bieden wij je de mogelijkheid om via een masterclass je te ontwikkelen op het gebied van onder andere filosofie, debat, theater, the first lego league en gitaar spelen en deze lijst blijft jaarlijks groeien.

Reisprogramma
Dalton betekent ook je horizon verbreden. Gedurende je schooltijd bij Wolfert Dalton krijg je de kans om kennis te maken met talloze verschillende culturen en landen middels het uitgebreide reisprogramma. Tijdens de jaarlijkse reisweek krijg je de kans om te kiezen uit verschillende bestemmingen. In voorgaande jaren hebben wij onder andere de volgende landen bezocht: Portugal, Griekenland, Engeland, Duitsland en België. Tijdens deze reizen krijg je verantwoordelijkheid, je maakt kennis met andere culturen en talen en je leert je schoolgenoten op een hele andere manier kennen. Daarnaast biedt Wolfert Dalton iedere leerling een cultuurtraject met uitdagende en creatieve opdrachten.

Elkaar kennen en vertrouwen
Met elkaar zorgen we voor een omgeving waarin iedereen zich prettig voelt en elkaar vertrouwt. De communicatie tussen jou, je ouders en de school vinden wij zeer waardevol, waarbij de mentor een heel belangrijke schakel is. Ook de samenwerking tussen leerlingen uit verschillende leerjaren stimuleren wij nadrukkelijk, bijvoorbeeld in de daltonuren en met het juniormentoraat. Als je in de Leerlingenraad zit, kun je zelfs meedenken over de gang van zaken op school. Ouders doen dat via de net zo betrokken en actieve ouderraad.

 


Algemene contactgegevens
15KR05 Wolfert Dalton
Argonautenweg 55
3054 RP Rotterdam
Tel: 010 892 83 00
https://www.wolfert.nl/dalton/
wolfertdalton@wolfert.nl
Locatie
Argonautenweg 55
3054RP Rotterdam
Gebied Hillegersberg-Schiebroek
Tel: 010-8928300
wolfertdalton@wolfert.nl
Kenmerken
Dalton