zoeken
Voortgezet onderwijs (VO)

Scholengroep Nieuw Zuid

Scholengroep Nieuw Zuid in Rotterdam wordt gevormd door het Einstein Lyceum, OSG Hugo de Groot, Rotterdams Vakcollege de Hef en het Olympia College. Samen zijn wij het hart van het openbaar voortgezet onderwijs in Rotterdam Zuid en onderdeel van Stichting BOOR.
Iedere school heeft een eigen doelgroep en onderwijsconcept. De scholen zijn een afspiegeling van Rotterdam Zuid in al haar facetten. De diversiteit van de leerlingen, hun culturele en sociale achtergronden, hun talenten en ambities; ze komen samen in onze scholengroep.

Met het onderwijsaanbod en de pedagogisch-didactische aanpak spelen de teams op locaties in op de diversiteit van de leerlingen. We stimuleren de leerlingen in de ontwikkeling van hun talenten door hen uit te dagen in hun mogelijkheden. De verantwoordelijkheid voor het leertraject leggen we zoveel mogelijk bij hen zelf. We zijn overtuigd van het belang van burgerschapsvorming en loopbaanontwikkeling. Daarom investeren we in het verbinden van de binnen- en buitenwereld, o.a. via de samenwerking met ouders en partners in de keten van onderwijs, het bedrijfsleven en instellingen. Onze aanpak is illustratief voor de Rotterdamse mentaliteit: actief, zelfsturend en werken met trots en met opgestroopte mouwen.


Algemene contactgegevens
02LB Scholengroep Nieuw Zuid
Postbus 9472
3007 AL Rotterdam
Tel: 010-820 96 96
https://nieuw-zuid.nl
secretariaat@nieuw-zuid.nl
Kenmerken