zoeken
Regulier basisonderwijs (BAO)

De Meridiaan

De Meridiaan is dè openbare basisschool in de wijk Oosterflank. De school is een kleine en sfeervolle organisatie, waardoor het contact met de ouders zo optimaal mogelijk is. Onze school is gehuisvest in een modern gebouw. Met ingang van 21 augustus zullen wij starten in een mooi ander gebouw, 450 meter van de huidige plek.

Early Bird
De school is aangesloten bij Early Bird. Dit is een programma voor natuurlijk Engels op basisscholen:Meer, vroeger en beter Engels.

Lekker Fit
De Meridiaan is Lekker Fit! Dit betekent dat er bij ons op school extra aandacht wordt besteed aan een gezonde en actieve leefstijl van alle leerlingen. Dit wordt gerealiseerd doordat alle groepen een 3e (extra) beweegmoment onder schooltijd in de week aangeboden krijgen. Daanaast kunnen alle leerlingen van groep 1 t/m 8 na schooltijd vrijblijvend deelnemen aan extra beweegaanbod. Voor de groepen 1 en 2 is er een speciaal Lekker Fit! kleuterprogramma opgesteld waar spelenderwijs 'bewegen' en 'groente en fruit' blijvend aan bod komen.
MaasZebra
De school heeft een samenwerking met MaasZebra. De organisatie biedt het kunst– en cultuurproject “Stel je voor…..” aan. Dit is een samenwerking tussen Villa Zebra en het Maastheater. Het Rotterdamse jeugdtheatergezelschap Maastheater en kindermuseum Villa Zebra bieden beeldende en dramatische vormingslessen. Deze culturele lesactiviteiten hebben als doel de reguliere lesinhoud van onder andere taal en wereldoriëntatie op een creatieve wijze bij te ondersteunen.
 
 


Algemene contactgegevens
17PN De Meridiaan
www.obsdemeridiaan.com
directie@obsdemeridiaan.com
Locatie
Adenstraat 21
3067 MN Rotterdam
Deelgemeente Alexander
Tel: 010-4200752
Fax: 010-2206884
Contactpersonen
Bovenschools manager:
Door Faber (a.i.)
Kenmerken
Earlybird
Bredeschool
Download