zoeken
Regulier basisonderwijs (BAO)

OBS Prins Alexander


De school
Obs Prins Alexander is een openbare basisschool, gehuisvest in één gebouw, in de ruim opgezette wijk Ommoord, waar veel plaats is ingeruimd voor groen, speelruim te, openbaar vervoer en winkelcentra.
Wij zijn een dynamische school voor primair onderwijs, waarin we meer willen doen dan alleen de basis leggen voor het voortgezet onderwijs. We hechten veel waarde aan de huiselijke sfeer op onze school. Kinderen, ouders en leraren moeten zich ‘thuis’ voelen. Wij hebben de school voorzien van een nieuwe inrichting om een gevoel van veiligheid te creëren. Dit gevoel van veiligheid is belangrijk voor een ander belangrijk aspect van onze school: ieder kind moet zich op zijn of haar niveau kunnen ontplooien en het maximale resultaat kunnen behalen. En daarvoor dient een kind zich in een warme omgeving veilig te voelen.


Het onderwijs
Op onze school wordt klassikaal les gegeven. Wij werken op drie niveaus ; leerlingen  die de leerstof kunnen volgen, leerlingen die zorg of extra ondersteuning (zorgleerlingen) nodig hebben en leerlingen die meer leerstof aan kunnen (plusleerlingen).

In onze visie staan onze kernwaarden hoog in het vaandel. Naast de reguliere lesonderdelen, zoals bv reken en taalonderwijs, willen we de kinderen een goede basis bieden voor hun toekomst.

Waarden
  • Goede onderwijsresultaten voor de leerlingen
  • Rust en veiligheid; kinderen voelen zich veilig op school, kunnen zich thuis voelen, kunnen zich sociaal gedragen, zijn redzaam;
  • Sport en ontspanning
  • Natuur en TechniekAlgemene contactgegevens
17OY OBS Prins Alexander
Curieplaats 20-22
3069 HA Rotterdam
Tel: 0104206022
https://www.prinsalexanderschool.nl
info@prinsalexanderschool
Locatie
Curieplaats 20-22
3069HA Rotterdam
Gebied Alexander
Tel: 010-4206022
Kenmerken
Earlybird
Bredeschool